2011. szeptember 17., szombat

Bye, bye Ginkgo!

Na ma könnyes búcsút vettem az első és el nem készült kendőmtől. Szépen eljutottam a csipkerészig addig már nem volt gond, de a csipkerész kezdete hát.................az ábra olvasása is nehézkes volt. De hála a Facebook-os lányoknak akik rengeteget segítettek, sikerült elkezdenem, és itt valahogy meg is állt a dolog. Napok óta az első 3 sor bontásán, újrakezdésén dolgoztam----------------hatalmas nulla eredménnyel. Valami hiba mindig volt hol a ráhajtás, hol elszámoltam magam, hol pedig a visszabontásnál hagytam el egy szemet. Ma eldöntöttem mégegyszer elkezdem újra, de utolsó újrakezdés.........persze nem sikerült. Szóval szépen elcsomagoltam és elraktam! Egy kép arról ameddig eljutottam:



Amit egyedül sajnálok az egészben a belefektetett energiámat!

Nekem nem a megkötött sorokat számát kellett volna számolni hanem a bontottat. Most biztos hatalmas számot tudnák írni Nektek de sajnos nem számoltam. A Barka Limonádé fonal előtt azonban le a kalappal nagyon jól bírta az Ivett féle kínzást, még mindig felhasználható, bár kicsit szöszös lett de még használható.

Be kell látnom ez nem az én világom. Így aztán sóvároghatok tovább egy ginkgo kendőért de megkötni nem fogom. (bár egy vastagabb fonallal lehet jobban menne..................... :) Úgy talán nem vesznének el olyan könnyen a szemek).

Maradok annál amit tudok horgolni, és játékot kötni ez biztosan megy. Most belevágok egy ilyen munkába, hogy legyen egy kis sikerélményem is. Most elég nullának érzem magam, ezért be is vágtam egy adag fagyit a nagy ijedtségre! :)

Szép hétvégét mindenkinek! Hamarosan jövök a az Addi készlet sorsolása miatt! 
Addig is jelentkezzetek ha szeretnétek kipróbálni!!!!! 


(A szabályok:
Mindig a szett aktuális “állomása” választja ki a következő állomást. Két hétig használja, amikor továbbküldi egy másik bloggernek akiről úgy gondolja, örülne neki ha kipróbálhatná (igényeket ér előre jelezni itt a blogon :) ). Ő használja két hétig, választ egy következő állomást, továbbküldi, stb. Szeretnénk végig követni hol jár épp a vándor, és hova tart, ezért az alábbi szabályokat kérjük tartsátok be:
1. Amikor megtudod, hogy te leszel a következő állomás, egyeztess a küldővel, hogy tudod-e épp fogadni és hova küldje a szettet.
2. Amikor megkapod a szettet, írj róla a blogodon egy bejelentkező bejegyzést, hogy lássuk, megkaptad, és egy emailt az info@1001fonal.hu email címre, csak annyit, hogy “sziasztok, nálam a szett. nevem, címem, telefonszámom”. Válaszd ki kinek küldöd tovább, és tudasd a választottal. Kérd el a pontos címét időben, hogy fel tudd adni neki amikor lejárt a két hét.
3. Amikor letelt a két hét, add fel a választottadnak a szettet gondosan becsomagolva (párnázott boríték a legjobb) elsőbbségi ajánlott levélként vagy futárszolgálattal. (Ha nem tudod személyesen átadni persze… :) ) Erről írj egy rövid emailt nekünk, hogy tudjuk elindult és hova tart (név, cím, telefonszám). (Nagyon fontos, így tudjuk követni, hogy kinél jár majd!)
4. Írd meg a tapasztalataidat nekünk és/vagy a blogodon és mutasd meg mi készült a szett segítségével!Mi nyomon követjük, hol jár a szett és a 10. állomásnál jelezzük majd az aktuális használónak, hogy hogyan tovább – mivel ez az első ilyen vándorunk, tesztüzem, egyelőre 10 állomásosra tervezzük a túrát, de ki tudja…A két hét “irányelv”, ha pár napot csúszol, nem gond, nekünk is sűrű az életünk, de, hogy ne szakadjon meg a lánc, kérjük, hogy 3 hétnél tovább ne tartsd magadnál a szettet!Jó kötögetést!Kati és Ági – 1001fonal)


Tehát aki szeretné kipróbálni, hagyjon itt, vagy a facebook-on a kötős-horgolós csoportban egy megjegyzést, szeptember 20-án éjfélig! Utána sorsolok! Érdemes kipróbálni a szettet. Sok szerencsét mindenkinek.

7 megjegyzés:

  1. Szia Ivett, én megkötném neked a gingkót ajándékba, ha ide küldöd a fonalat. Később írok még, de most megy a cslád vendégségbe.

    VálaszTörlés
  2. Annyira aranyos vagy, de ez akkora munka, hogy nem fogadhatom el a felajánlásodat. De nagyon nagyon jól esett. :) Köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. Szívesen kipróbálnám az Addi szettet.

    Sajnálom, hogy így jártál a kendővel. Próbálkozz szerintem egy Kirivel, ami egyszerű, de szép minta, legalábbis szerintem. Nekem az volt az első kendő, azóta is szerelem a kendőkötés. Persze néha eltévesztjük, elszámoljuk, elnézzük (én legalábbis), de aztán annyira szeretnénk leküzdeni, legyőzni, hogy csak nem adjuk fel. Te se add fel, várj kicsit, aztán kezdj bele egy másikba, legalább próbaképpen.

    VálaszTörlés
  4. Köszi, jó ötlet a Kiri, lehet majd megpróbálom! Hát én is azt hittem sikerül legyőzni ezt a kihívást, lassan két hete küzdök vele,de be kellett látni időpocsékolás, legalábbis most, lehet pár hét múlva majd sikerülne, illetve Ercsu felajánlotta hogy a Pécsi kötőstalin majd segítenek! :D A jelentkezésedet pedig jegyeztem! :)

    VálaszTörlés
  5. Ivett, sajnálom, hogy így alakult, de a kötőstalin biztos fogsz kapni segítséget, ami után majd tuti lesznek kendőid is! Egyébként a gyakorlott kötők is van, hogy bontanak, sőt...nekem ebben az évben a Balaton névre keresztelt hullámmintás kendőm a csúcs...annyiszor bontottam, hogy mondhatom azt, hogy egy kendőbe besűrítettem kettőt:)) pedig annak talán még egyszerűbb a mintája, mint a Ginkgonak...

    Szívesen kipróbálnám a szettet én is.

    VálaszTörlés
  6. Köszi, kicsit csalódtam hogy nem sikerült, de majd egy kis segítséggel biztos megy majd! Sajnos elbíztam magam kicsit, de a bátraké a szerencse gondoltam! (most nem jött be) :D

    21-én sorsolok! Mindenkinek sok szerencsét!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szeretném kipróbálni az Addi tűket!!! KicsiKatónál lecsúsztam róla, hátha most szerencsém lesz.KÖszönöm a lehetőséget!
    Kendőt sajnálom, de hátha a közös kötés alkalmával sikerül befejezni, kár lenne ha az eddigi munkád kárba veszne.;)

    VálaszTörlés