2012. március 24., szombat

Majom project!

Mostanában többet varrok, mint kötök vagy horgolok, ennek sajnos az idő hiánya az oka, mert egy-egy varrott darabhoz sokkal kevesebb idő és energia kell mint egy komolyabb darab kötéséhez. Nagyon hiányzik a horgolás és kötés is, de talán lesz még időm majd rá. Főleg mert egy szép takarót szeretnék majd horgolni, de az akkora munka...... na majd egyszer.

Most akkor mutatom az új alkotásom ez egy wellsoftból készült majmóca. A mintát itt vettem: Funky Friends Factory Nagyon jól érthető minta, klassz szabásmintával.
A minta polárt jelöl meg anyagaként, de az előző mintából okulva (a kacsa) most wellsoftból készítettem, mert a kacsa nem lett az az ölelgetős puha játék.... bár lehet kicsit keményre tömtem, viszont ha meg nem raktam bele elég tömést a feje meg a csőre furán állt.

Nagy nehezen beszereztem barna és tört-fehér wellsoftot, ami több pécsi bolt megjárása után, végül a Meska alkotók boltjában leltem meg, és láss csodát, egy pécsi boltban lehetett átvenni személyesen, az eladó Hölgy nagyon aranyos, így csak ajánlani tudom! Itt találod a boltját: wellsoft Ez volt a reklám helye... :)

Nem volt könnyű a wellsoft kezelése, erre a barna anyagra alig tudtam felrajzolni a szabásmintát, végül egy zöld alkoholos filccel sikerült! De mondanom se kell könyékig filces volt a kezem mert, amíg nem száradt meg az anyagon, kenődött mindenfelé. Majd amikor elkezdtem kiszabni az anyagot, hát olyan volt mintha barna-fehér hó hullana, mindent beterített a szösz, iszonyúan foszlik a széle.
Akkor még nem gondoltam, hogy ebből lesz több is mint egy kiszabott szemét halom! :)

Nagy félelmem volt még hogy a varrógép majd nem viszi rendesen, mert olyan puha az anyag, hogy majd csak tolja össze vissza, és nyúlik majd az anyag. Ezért a fejét kézzel varrtam össze, de végül gondoltam megpróbálom a többi részét géppel megvarrni, és simán vitte, nem volt semmi gond vele!
Sajnos az egyik lábát ferdén varrtam be, így kicsit csámpás lett, de a következő majd már profibban sikerül.

Hát itt van Ő:
Ez egy igazi majom...szeret fotózkodni! :)


Majom a háztetőn:Na és egy állós kép:Profilból is egy!

 Hát így sikerült az én majom projectem!
:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése